Dag 1 - 13 augustus 2016: Van Amsterdam naar New York



Nou,  ons avontuur gaat beginnen!  Om 4:30  worden we opgehaald door Frans en Tinie. Er werd geadviseerd om een half uur eerder te komen vanwege extra controles,  maar die hebben we niet gezien.  We zijn dus eigenlijk te vroeg op Schiphol; better safe than sorry!
Bij het afgeven van de bagage krijgen we ons eerste interview.  "Waar kennen jullie elkaar van? Wie heeft de tickets geboekt?  Hebben jullie zelf de tassen ingepakt?" We mogen verder en lopen na een kop thee richting de gate. Om 08:30 kunnen we boarden en drie kwartier later vertrekken we. 

Na een comfortabele vlucht landen we 8 uur later op Newark Airport. Ook bij Immigratie gaat het soepel,  we mogen het land in! Als we bij de bagageband komen liggen de koffers al op de band.  Lekker!
We gaan naar de aankomsthal waar ik  via newYork.nl een shuttle naar het hotel heb geregeld.  En ook dat verloopt vlot;  anderhalf uur na de landing staan we in onze hotel kamer in hotel The Leo House.
Het is een basic hotel,  lekker centraal en schoon.  En er lag er een verrassing  op de kamer!

Na even acclimatiseren gaan we op pad.  We lopen richting Times Square waar we de New York Pass ophalen;  een pas waarmee we vanaf morgen een aantal topattracties gratis kunnen doen.  Daarover natuurlijk in de volgende blog meer.
We vervolgen onze weg via de metro naar het zuiden van Manhattan,  waar we het One World Observatory bezoeken.  Deze 541m hoge wolkenkrabber is een van de nieuwe gebouwen van het World Trade Center. Deze attractie is niet inbegrepen bij de pas, dus we trekken de creditcard en mogen daarna naar de 100e verdieping waar we een prachtig uitzicht hebben over het zuidelijk deel van Manhattan.  Een goede eerste indruk!  




Daarna lopen we nog een beetje rond.  Het is erg warm.  Het is 33 graden maar voelt als 39 graden.  Ondanks dat denken we toch dat het een goed idee is om via Broadway naar het hotel terug te lopen. Daar komen we halverwege toch op terug, het laatste stuk pakken we met klotsende oksels toch maar de metro. Bij het hotel pakken we nog een broodje en relaxen daarna op de kamer.  Dat tijdsverschil hakt er toch wel in!  
Weer: 33 graden,  af en toe een wolk.  

1 opmerking:

  1. ik heb aangegeven dat ik jullie reis ga volgen en dat ga ik echt doen :) het ziet er goed uit, veel plezier in the states

    dejan

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie