Dag 44 - 25 september 2016: SeKi

De nachttemperatuur is gelukkig iets hoger dan in Yosemite, maar echt warm is het ook zeker niet.

We starten vandaag lekker rustig op met een gebakken eitje, yoghurt en havermout. Het is tenslotte zondag.

Na het ontbijt stappen we in de auto en rijden naar de General Sherman Tree, de grootste boom ter wereld. Hij is niet de dikste of de hoogste, maar heeft de meeste massa. Om je het een beetje voor te stellen; je kunt 27 jaar lang elke dag in bad van het water dat in deze boom zou passen.


Na het bekijken van deze enorme boom lopen we hier ook de Congress Trail, een rondje van zo'n 3 kilometer die ons langs nog meer grote (groepen) sequoia's leidt,  zoals 'The President', ' The Senate' en 'The House'. Mooie wandeling.





Onze volgende stop is Moro Rock, een granieten rots waar je door middel van bijna 400 treden op kunt klimmen, met een waanzinnig uitzicht tot gevolg.



De laatste bezienswaardigheid voor vandaag is Crescent Meadow, ook weer een prachtige weide waar je omheen kunt lopen, dus dat doen we! 




We kijken uit naar beren, want er zou hier een grote kans zijn om ze te zien, maar helaas.

Dan gaan we weer terug naar de camping, maar niet voordat we zelf ook nog even door de sequoia-stam rijden waar een tunnel van is gemaakt.

Om 15:00 uur zijn we weer terug bij de camping, waar we lekker genieten van het zonnetje. Ook doen we nog 3 potjes yathzee  (2-1 voor Ammie). We steken vroeg de bbq aan en eten lekkere ribs!

Weer: 22 graden, zon!
Afstand: 20 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie