Dag 24 - 5 september 2016: Moab

Je merkt wel tijdens zo'n vakantie dat als je één keer wat later naar bed gaat als normaal, je de volgende dag best moe bent!

En zo komt het dat we pas tegen half 11 op pad gaan, laat voor ons doen. Helemaal niet erg natuurlijk, het is tenslotte vakantie.

We rijden richting het noorden en slaan dan af naar het westen voor onze eerste bezienswaardigheid van vandaag: Dead Horse Point State Park. Omdat dit een State Park is, geldt onze pas niet en betalen we 10 dollar entree.

In dit park hebben we een supergaaf uitzicht over een bocht in de Colorado Rivier, die zo'n 600 meter lager ligt. Het park heeft deze naam gekregen omdat er volgens een legende vroeger paarden naar dit punt gedreven werden om tam gemaakt te worden. Eén keer zouden de paarden aan hun lot overgelaten zijn en omgekomen zijn door gebrek aan water.



Na de nodige foto's gaan we verderop lunchen bij een picknickplaats, die ze in dit park veel hebben. Het ziet er keurig uit, die 10 dollars worden goed besteed.

Na de lunch rijden we verder door naar Canyonlands National Park. Dit park bestaat uit drie delen die je kunt bezoeken. Wij doen vandaag het Island in the Sky gedeelte.

Het is een prachtig park, we maken veel foto's. Het is echter lastig om hetgeen wat we zien op foto vast te leggen. Jullie moeten hier dus ook gewoon heen. :-)

We bezoeken eerst de Shafer Canyon Overlook. Heel gaaf uitzicht!

We rijden door naar de Mesa Arch. Om deze te bezoeken moet je ongeveer 800 meter lopen. Het mooie aan deze boog is dat je de achterliggende canyons en gebergten door de boog heen kan zien.


Aan het einde van één van de twee wegen in het park ligt de Upheavel Dome. Dit is een enorme krater, je kan hier een wandeling doen naar een uitzichtpunt over deze krater. Het is niet bekend waardoor deze krater ontstaan is; het is een meteoriet of een breuk in de onderliggende zoutlaag. Hoe dan ook, vet uitzicht.



We rijden daarna naar de Green River Overlook, waar je goed kan zien wat voor een grillig landschap de rivieren hebben gecreëerd.



We rijden de andere weg af, waar we aan het einde de Grand View Point Trail doen. Dit is het mooiste uitzicht van dit gedeelte van park. We kijken er dan ook een heel tijdje rond!




Na dit overweldigende uitzicht gaan we terug naar de camping. Ik doe een powernap, terwijl Baz een aantal afleveringen van Narcos op Netflix kijkt. Het tweede seizoen is net uit, lang leve Wi-Fi!

Zodra het begint te schemeren maken we wat te eten klaar. We werken de blog bij en proberen een beetje op tijd te gaan slapen.

Weer: 31 graden, veel zon
Afstand: 120 mijl

Ps1. Vanaf morgen is de toegang tot internet wat minder zeker
Ps2. Ik ben vandaag veel op rotsen geklommen, hierbij een selectie. Strike a (steeds dezelfde) pose!






1 opmerking:

  1. Kinderen naar school, koffie zetten, en er voor gaan zitten. Kijken naar nieuwe aflevering van Baz en Anne-Marie op reis. Het seizoen is al weer even begonnen, het blijft spannend, (beren, buffels, salamanders, geisers, auto-inbraak) Ze zijn nu bijna op de helft, en het wordt steeds leuker. Best for lest. Zo smaakt de koffie het lekkerst.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie