Dag 3 - 15 augustus 2016: New York

Vandaag weer een mooie dag voor de boeg!  Het is nog steeds warm,  maar iets koeler dan gisteren.
Vandaag mogen we voor de eerste keer gebruik maken van het ontbijt bij het hotel.  Op zondag wordt er geen ontbijt verzorgd.  Het was sowieso al een verrassing dat dit erbij zat; het stond er niet bij toen ik de boeking maakte.  Baz begint met een lekkere botervette pancake en ik doe het met havermout en fruit. 
Rond 9 uur verlaten we het hotel voor onze eerste bezienswaardigheid van vandaag;  het Empire State Building.  Dit gebouw is gebouwd in 1930 en telt ruim 100 verdiepingen.  Wij mogen met onze New York Pass tot en met de 86e, wat echt hoog genoeg is voor een prachtig uitzicht.  Het is heel erg leuk om nu vanuit het midden van Manhattan naar de hoge gebouwen in het zuiden te kijken.  One World Trade Center steekt er met kop en schouders bovenuit.






Na een half uurtje boven te hebben rondgekeken gaan we weer naar beneden en vervolgen we onze weg naar Madison Square Garden.  Hier doen we en tour.  Heel gaaf om deze bekende arena nu eens in het echt te zien!  Tourguide Michael vertelt honderduit. Zo biedt arena plaats aan zo'n 20000 mensen en is de thuisbasis van de New York Knicks  (basketbal) en de New York Rangers  (ijshockey). Soms spelen de beide teams op dezelfde dag thuis.  In drie uur kunnen ze het speelveld veranderen van een ijsbaan naar basketbalveld (of andersom). Momenteel zijn ze bezig met het opbouwen van de MTV VMA's,  die volgende week zondag plaatsvinden.  Ook mogen we even kijken in de kleedkamers van beide teams en in één van de suites,  die je als supporter kunt huren per seizoen ( à minimaal 500.000 dollar).



Na deze gave tour pakken we weer de Hop on Hop off-bus die ons eerst brengt naar The Cathedral of St John the Divine. Enorm grote kerk, hij paste niet eens op de foto.  De gids van deze bus is nogal vreemd;  hij gebruikt een plastic zak als bescherming tegen de zon.



We kijken een half uurtje rond bij de kathedraal en pakken daarna de bus verder naar het Metropolitan Museum of Art. Echt een enorm museum;  als je kun je hier makkelijk de hele dag doorbrengen.  Wij doen alleen de highlights; de Egyptische vleugel en tuin op het dak,  waar je een prachtig uitzicht hebt over Central Park.



Na het bezoek aan het museum lopen we en stukje door Central Park, waar we ook een tijdje lekker relaxen.
Daarna brengt de bus ons terug naar Times Square waar we neerploffen bij een bar voor een biertje en een burger. 
Om half 8 lopen we naar Rockefeller Center, waar we op het dak mogen kijken ( Top of the Rock). Het is prachtig om te zien hoe de avond over de stad valt.  Alle lichtjes gaan aan.  We hebben een mooi uitzicht op Empire State Building, waar we vanochtend zijn geweest. 





Zodra het helemaal donker is geworden pakken we de metro terug naar ons hotel.  Heerlijke dag!
Weer: 30 graden,  zonnig!

9 opmerkingen:

  1. MSG! Vet!
    Heeft Bazke zijn shirt al?
    Knicks gaan dit jaar hoge ogen gooien (eindelijk...)
    Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, nog maar net weg en dan al zoveel indrukken! Hartstikke leuk om te lezen.
    Knuf vanuit Moordrecht

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou ik geloof dat ik geen robot bent dus ik kan mijn reactie schrijven. Lekker genieten en tot in de Grand Canyon

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er goed uit Ammie! is die MSG tour een aanrader? En moet je dat van te voren regelen? Ga ik mis. ook doen anders!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja was leuk! Vooral voor Baz vanwege alle bekende sportevenementen. Je kan daar gewoon binnenlopen, elk kwartier is er een tour. Ik weet niet wat de prijs is, wij konden 'gratis' met de NY Pass.

      Verwijderen
    2. Ja was leuk! Vooral voor Baz vanwege alle bekende sportevenementen. Je kan daar gewoon binnenlopen, elk kwartier is er een tour. Ik weet niet wat de prijs is, wij konden 'gratis' met de NY Pass.

      Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie