Dag 28 - 9 september 2016: Bryce

Oei, het was weer koud vannacht, met temperaturen vergelijkbaar met Yellowstone (ca 5 graden). Zodra de zon opkomt wordt het ook in tent wat warmer, waardoor we pas om half 10 de tent uitkomen.

Na het ontbijt trekken we onze stappers aan en gaan lopend vanaf de camping naar Sunset Point, ongeveer een kwartier lopen. Hier starten we onze wandeling van vandaag, een combinatie van de Queens Garden Trail, Peek-a-boo loop en Navajo Trail.

We lopen vanaf Sunset Point eerst langs de rim naar Sunrise Point, een afstand van 0,8 kilometer. Daar dalen we af in de canyon via de Queens Garden Trail. Een steil stuk naar beneden van totaal 2,7 kilometer. Het is heel gaaf om de canyon van de 'binnenkant' te zien, de wandeling is echt prachtig.





We komen aan bij het kruispunt met de Navajo Trail. Hier kun je weer naar boven, maar wij lopen eerst nog even door naar de Peek-a-boo loop. Het verbindingsstuk is ongeveer 400 meter, de loop zelf 4,8 kilometer. Dit is een taaie, de wandeling gaat veel op en neer; we moeten aardig wat hoogtemeters overwinnen (totaal 479 meter).




Onderweg komen we een aantal informatieborden tegen. Als je met minimaal drie van die borden op de foto gaat, kun je een beloning ophalen bij het Visitor Center. Dat doen we natuurlijk, want we willen wel bewijs hebben dat we deze barre tocht volbracht hebben.

Als we het rondje gemaakt hebben lopen we het verbindingsstuk weer terug en gaan dan via de Navajo Trail terug omhoog. We kiezen ervoor om via 'Wall Street' terug omhoog te gaan, een afstand van 1,1 kilometer. Takke, wat is dit kreng steil. Je loopt omhoog door de smalle canyon via trappen en haarspeldbochten. Ik merk dat mijn benen moe zijn.



Na 3 uur en 10,2 kilometer staan we weer boven bij Sunset Point. Wat een gave wandeling, maar ook mega pittig!

Moe en voldaan lopen we terug naar camping. We pakken onze douchespullen en rijden naar het douchecomplex. Heerlijke douche na zulke inspanning. Ook gaan we even langs het Visitor Center, om onze beloning op te halen; een sticker. Binnenkort te bewonderen in huize Klaassen-Welling.

Omdat we inmiddels ook wel een beetje trek hebben, rijden we het park uit. Vlak voor de ingang van Bryce is een straat met allemaal motels, hotels en restaurants. We doen hier een lekker (laat) lunchbuffetje.

Om 5 uur rijden we weer terug naar het park en bekijken nog enkele uitzicht punten die ten zuiden van de camping liggen. We stoppen bij Rainbow Point, Ponderosa Canyon, Agua Canyon en Natural Bridge.
Wat een magnifiek park is dit.
Rainbow Point

Ponderosa Canyon

Agua Canyon

Natural Bridge

Terug op de camping maakt Baz weer een vuurtje. Omdat we nog vol zitten van de lunch, slaan we het avondeten over. 

Weer  27 graden, zon
Afstand: 41 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie