Dag 17 - 29 augustus 2016: Yellowstone

Afgelopen nacht was een stuk beter te doen.  Voordat we het koud kregen,  lagen we al in bed.  Het was nog niet eens echt donker...
Maar wel een stuk langer en beter geslapen dan gisteren.  We worden rond 8 uur wakker en ruimen de tent op en ontbijten met banaan en havermout.  Alles gaat in de auto en daarna rijden we met de auto naar de douches  ( I know,  lekker Amerikaans,  maar het is echt te ver lopen). Na de douche gaan we de Grand Canyon of Yellowstone ontdekken. Je kan dit vanaf de North Rim en South Rim doen.  We rijden eerst de eenrichtingsweg bij de North Rim af.

De eerste stop is Brink of the Lower Falls. Door een afdaling van zo'n 600 voet sta je hier naast de Lower Falls,  een grote waterval.  Onder ons valt het water naar beneden,  echt prachtig om te zien.  De klim terug omhoog is flink,  maar het uitzicht was het meer dan waard. 






Een stukje verder is Lookout Point, waar je een mooi uitzicht hebt over dezelfde waterval.  Ook doen we hier de Red Rock Trail. Ook een steile afdaling naar beneden,  maar een schitterend uitzicht over de canyon.  De klim weer omhoog is iets minder schitterend...





Na het afrijden van deze weg doen we nog een laatste uitkijkpunt aan de North Rim; Brink of the Upper Falls, waar we de andere waterval (die we bij de wandeling naar de Lower Falls al in de verte konden zien).



We rijden door naar de South Rim Drive.  Hier is een fijne picknickplaats waar we lunchen met yoghurt en kaneelbroodjes.  Aan het einde van deze doodlopende weg is Artist Point; ook weer een prachtige plek van waar je beide kanten van de canyon goed kunt zien. 




We rijden verder richting het zuiden.  We passeren de Mud Volcano Area, wederom een gebied met veel thermische activiteit,  met name modderpoelen. We doen hier een korte wandeling van ongeveer 1 kilometer. Ook zien we hier een flinke bosbrand in de verte (Maple Fire).









Als we weer verder naar het zuiden rijden bereiken we het Yellowstone Lake.  Een gigantisch meer  (341km2) dat op 2357 meter hoogte ligt.
Vlak bij de Fishing Bridge doen we de Pelican Creek wandeling.  Deze is 1,5 kilometer lang en geeft een supermooi uitzicht over dit meer.  Hele mooie wandeling! 




Daarna rijden we verder richting Grant Village. Onderweg kijken we nog even bij West Thumb Geyser Basin.  Ook hier weer veel thermische activiteit.  Het bijzondere aan dit gebied is dat het aan het meer ligt.  We lopen er even doorheen,  maar we merken dat dit toch veel hetzelfde voelt als dat we gisteren hebben gezien. 






Rond 16:15 rijden we de camping op,  de tent staat binnen het kwartier!  We blijven hier 2 nachtjes. 
De rest van de middag hangen we lekker op de camping met een toastje en een biertje/colaatje. In de avond maken we boontjes met noodles; we liggen lekker in de tent voordat het weer echt koud wordt.


Weer: 23 graden. 's Ochtends zonnig,  in de middag wordt de zon geblokkeerd door rookwolken van een flinke brand die verderop woedt.
Afstand: 52 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie