Dag 2 - 14 augustus 2016: New York

Nou,  daar lig je dan om 05:00 uur.  Klaarwakker!  In Nederland is het 11:00, dus heb ik eigenlijk lekker uitgeslapen. Baz heeft nu al geen last van het tijdverschil,  die slaapt gewoon lekker door tot 07:00.
Na een verfrissende douche gaan we op pad.  We nemen vandaag  (lekker toeristisch) de Hop on-Hop off bus. Die zit ook inbegrepen bij de New York pass. We stappen op bij Flatiron building,  een van de iconische gebouwen van New York, die je ook vaak op de Ikea-posters  ziet.


De gids op de bus heeft een verklaring voor de temperatuur;  blijkbaar zitten we hier in een hittegolf. Het is de warmste week in 20 jaar. We stappen uit bij Battery Park. Hier pakken we de ferry naar Liberty Island en Ellis  Island.  Dankzij een tip op Internet weten we dat we rechts op de boot moeten zitten; zo maken we dus mooie plaatjes van de skyline en het vrijheidsbeeld.







Op Liberty Island meren we af. Hier nemen we en kijkje bij het vrijheidsbeeld.  Gaaf! En lekker warm. 
Daarna varen we door naar Ellis Island. Hier zijn vroeger zo'n 12 miljoen migranten per boot aangekomen. Op Ellis Island werden zij 'gekeurd' en konden zich daarna Amerikaans staatsburger noemen ( of niet,  als je ziek of crimineel was). Er zijn hier drie interessante tentoonstellingen.  Ook is er airco.  Deze twee factoren maken dat we best lang op Ellis Island blijven.  Rond 2 uur pakken we de boot terug naar Manhattan.

De magen beginnen te rommelen dus we pakken een snel broodje en salade.  Daarna lopen we door naar het gebied waar eerst de Twin Towers stonden.  Sinds 2011 is hier een prachtig monument en een museum gewijd aan de gebeurtenissen op 9/11. Heel erg indrukwekkend om te zien. 
Het museum is ondergronds en laat de fundering van de twee torens zien en vertelt alles over die verschrikkelijke dag. We zien verschillende stalen pijpen die verbogen zijn,  half geplette brandweerwagens en floppy's die ze onder het puin vandaan hebben gehaald.  Ook is er een ruimte waarin alle foto's van alle slachtoffers hangen.  Best heftig.  We brengen hier de rest van de middag door.



Als we weer naar buiten lopen pakken we weer de bus die ons naar Times Square brengt.  We nemen snel een kijkje in de M&M's store en gaan daarna naar Rockefeller Center. Hier halen we kaartjes om morgen de toren op te gaan. 


Daarna lopen we nog even gauw langs St Patrick's Cathedral; een prachtige kerk in dit hippe deel van New York.


Na een kort bezoek krijgen we een beetje honger.  Via Times Square (wat een hectiek! ) lopen we naar de Applebee's,  waar we lekker Amerikaans een burger, een steak en een biertje à 8 dollar verorberen. Een fijne afsluiting van een heerlijke dag! 



Onze bevindingen na anderhalve dag:
- New York is het mooist vanaf een afstandje, vanuit de lucht of op het water
- Er bestaan hier ook banen die in Nederland nooit zullen voorkomen;  hier staan mensen een hele dag met een bord in hun hand waar 'SLOW' op staat omdat er wegwerkzaamheden zijn
- Airco is fijn!
 
Weer: 32 graden,  af en toe een wolkje en twee druppels regen. 

3 opmerkingen:

  1. Wat klinkt dat allemaal Goed zeg!! Op die jetlag na dan (die m'n broer overigens weer goed geregeld heeft :-))... Hopelijk ben je daar snel doorheen Ammie! Gave foto's ook,echt leuk jullie zo te kunnen volgen!
    Liefs,ook van jullie zwager,nichtjes en neef

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :-) :-) :-)

    Ik denk echt dat ze meer hadden willen zeggen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat museum klinkt behoorlijk heftig,indrukwekkend trouwens...

      Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie