Dag 47 - 28 september 2016: San Francisco

Op onze tweede dag in San Francisco doen we het lekker rustig aan. Rond 10 uur vertrekken we uit ons hotel richting het centrum.

We nemen vanochtend de bekende Cable Car richting Market Street, dat in Downtown SF ligt. Voor 7 dollar p.p. mogen we mee op de tram. Een leuk ritje!





Als we op het eindpunt aankomen lopen we eerst naar een stripboekwinkel waar Baz graag wil kijken. Helaas vindt hij niet wat hij zoekt.

Dan lopen we terug naar Market Street waar een groot winkelcentrum is. Hier nemen we een fijne lunch op het enorme foodcourt dat hier is en kijken we lekker rond.

Ook op Union Square, een groot plein in de stad, is het 'kijken kijken niet kopen'. Wel gaan we even naar de bovenste verdieping bij Macy's om van het uitzicht te genieten.



Onze volgende halte is Chinatown. San Francisco heeft een grote Chinese gemeenschap. Grappig om door heen te lopen maar ook een beetje pauper.




Inmiddels begint het weer te betrekken, het wordt fris! De rest van de middag en avond brengen we dan ook door in wat gezellige tentjes waar ze lekker eten en drinken serveren. Als avondeten genieten we bij Boudin van de lokale specialiteit: Clam Chowder in a Bread Bowl. Smaakt goed!



Rond 20:00 uur zijn we weer terug in het hotel.

Weer: 19 graden, zon, wolken en wind!

2 opmerkingen:

  1. Hoi hier TT. Wij zijn weer heelhuids thuis aangekomen.
    Na de Grand Canyon hebben we nog wat parken bezocht. Zoals: Petrified Forest, Mesa Verde, Arches, enzo.
    We hebben ook de skywalk bezocht. Dat is de glazen plaat waar je overheen loopt bij Grand Canyon West. Niet zo bijzonder. Het is een beetje zonde van de tijd. Vanuit Las Vegas nog best een stukje rijden. En het is best prijzig. 70 dollar per persoon. Dus las je dit op je programma heb staan...
    Op het vliegveld was de bagage te zwaar. Nog nooit meegemaakt. Dus het e.e.a. uitgepakt. Goedkoop tasje gekocht, daar alle spullen in en mee als handbagage. Je mag twee stuks (best grote) handbagage meenemen. Als je de tent mee wil nemen kan dit een tip zijn. Tent in de koffer en veel handbagage. Geniet nog een poosje. Hier is de zomer voorbij. Groet TT en Wim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb weer met veel bewondering jullie mooie verhalen gelezen en de mooie foto's gezien! Wil overal wel op reageren, vind het allemaal zo tof wat jullie doen! Geniet er nog lekker van! xx

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie