Dag 49 - 30 september 2016: Monterey

Vandaag staan we weer een beetje vroeg op, om 09:15 uur moeten we inchecken voor onze walvistrip!

In de Monterey Bay kun je goed walvissen spotten. Een paar mijl uit de kust zit er onder water een diepe canyon,  dat voor veel eten zorgt voor een groot deel van de keten.

We melden ons bij de Princess Monterey, een van de bedrijfjes die de tochten organiseert. Voor 20 dollar p.p. kunnen we nog upgraden naar een plek op het bovendek,  maar daar zien we niet de toegevoegde waarde van in.

Om 10:00 uur varen we met mistig weer de haven uit, en al gauw zien we diverse dieren, zoals otters, zeehonden en zeeleeuwen. Na een goed half uur varen is de eerste walvis ook in zicht,  een bultrug. Hij zwemt vrij dicht bij de kust, dus we zien helaas geen spectaculaire duiken of sprongen. Hij blijft dicht aan de oppervlakte zwemmen. Is ook lastig foto's maken.



De boot dobbert een tijdje in de buurt van de bultrug; de zee wordt echter steeds een beetje wilder en mijn gezicht steeds een beetje bleker.

Als we doorvaren naar een andere plek,  waar we nu meerdere bultruggen zien,  wordt mijn misselijkheid wat minder. Maar ook op die plek blijft de boot een tijdje dobberen; iets wat niet zo fijn voelt.  Gelukkig blijft het bij de misselijkheid en heb ik geen zakje nodig... ;-)

Aan het einde van de ochtend varen we weer terug, de lucht begint op te klaren! Helaas waren de bultruggen nog aan het wakker worden en hebben we geen orka's gezien (iets waar Baz op hoopte), maar het was verder een leuke trip.

We lopen richting het Monterey Bay Aquarium. Deze zit in een oude sardientjesfabriek. Voordat we het aquarium ingaan, doen we nog een fijne lunch met een goed uitzicht.

Het aquarium is erg gaaf!  De entreeprijs is even slikken (50 dollar pp) maar het is het geld zeker waard. Met name de collectie kwallen, octopussen en inktvissen maakt indruk.









We blijven tot sluitingstijd en lopen daarna terug richting het motel.  Onderweg stoppen we bij Italiaans restaurant Cibo voor het fijne happy hour en een goed diner. 3 dollars per biertje of gin-tonic is natuurlijk niet vervelend. Ook de pizza en spaghetti zijn erg lekker,  zeker een aanrader!


Om 20:00 uur zijn we weer bij het motel, waar we nog even lekker relaxen voor we gaan slapen.

Weer: 18 graden, mist en zon

1 opmerking:

  1. Prachtig al die details! En die foto's...echt zelf geschoten? Wat gaat de tijd hard zeg...volgende week zijn jullie weer in Nederland, erg regenachtig nu :-( Geniet nog heerlijk van elkaar, dat komt wel goed! x

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie