Dag 50 - 1 oktober 2016: Van Monterey naar Cayucos

We vervolgen onze weg vandaag verder naar het zuiden. Maar eerst...zaterdag wasdag. We hebben veel was dus de eerste twee uurtjes van deze zonnige dag brengen we door de plaatselijke wasserette.

Om 10:15 uur verlaten we Monterey; al gauw komen we bij onze eerste stop: Point Lobos State Park. We betalen 10 dollar entree en rijden door naar het einde van de weg (want er was eerder geen parkeerplek).

In het park lopen we een mooie route langs de prachtige kust. Het sea-lion point, waar we een grote kolonie zeeleeuwen kunnen zien is helaas gesloten, maar dat mag de pret niet drukken. Mooi park!






Highway 1 is prachtig;  bij elke bocht is er weer een ander mooi panorama. Onze lunchstop is restaurant Nepenthe. Tikkeltje prijzig, maar een prachtig uitzicht!





Bij het Julia Pfeiffer Burns State Park zetten we de auto langs de weg en lopen we naar de McWay Falls, een van de hoogtepunten langs de Highway 1. Het is inderdaad een prachtige omgeving, de waterval maakt vooral bij Baz iets minder indruk ("Ik pis nog harder")...




Als we bijna bij onze eindbestemming zijn, komen we langs Piedras Blancas. Hier woont een zeeolifantenkolonie. Totaal zijn het er zo'n 23000! In dit deel van het jaar zijn er wat minder dieren op het strand, maar alsnog is het aantal indrukwekkend. Zo bijzonder om dit wildlife van dichtbij te zien.




We slapen vanavond in Cayucos, een klein stranddorpje. We komen rond 17:00 aan bij het motel Cayucos Beach Inn, waar we een fijne grote kamer hebben!


Via tripadvisor vinden we een lekker makkelijk restaurant, Duckies. We kijken eerst nog even bij de pier. De dolfijnen zwemmen hier in de baai om op zoek naar de vissen, die de meeuwen en pelikanen vervolgens weer afpakken.




Na het eten halen we nog een ijsje bij de supermarkt en kijken we tv. Lang leve HBO!

Weer: 20 graden,  zon
Afstand: 123 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie