Dag 51 - 2 oktober 2016: Van Cayucos naar Los Angeles

Wat een fijne accommodatie! We hebben heerlijk geslapen en er is ook een klein ontbijt met yoghurt, fruit en zoete broodjes. We willen best nog een nachtje blijven (en liever nog terug in de tijd) maar we gaan vandaag naar Los Angeles.

Na het uitchecken rijden we eerst even langs de Brown Butter Cookie Company, die naar eigen zeggen de lekkerste koekjes in de regio maakt. De prijs is wat aan de hoge kant, maar ze zijn inderdaad erg lekker!!

In het plaatsje Morro Bay, dat een paar kilometer verder ligt, kijken we even bij de Morro Rock en halen we een zakje Salt Water Taffys, de plaatselijke lekkernij.


Via de Highway 1 en de 101 rijden we verder naar het zuiden. Onderweg stoppen we in het dorpje Solvang. Dit dorp is zo'n 100 jaar geleden gesticht door Deense leraren. Alle gebouwen en winkels zijn helemaal in Deense stijl;  behalve een subway zijn er geen Amerikaanse invloeden.  We lopen hier een klein uurtje rond en eten een koffiebroodje bij de bakkerij.





Als we doorrijden naar Santa Barbara zien we daar juist de Spaanse invloeden. We parkeren gratis de auto, iemand had zijn bonnetje in de machine laten liggen.

We hadden bedacht om hier te lunchen, maar zitten nog vol van de Deense hap. Ook zonder lunch is het hier prima vertoeven. We lopen een stukje over de boulevard en de pier. 





Bij de pier zit een man op het strand die slim geld verdient. Vanaf de pier kun je je muntjes op het strand in verschillende  vlakken gooien, om bijvoorbeeld aan te geven op wie je wil stemmen. Ook ligt er een kartonnetje met een klein gat erin voor een 'hole in one' en andere gekke dingetjes. Supergrappig en slim, maar aan ons verdient hij niks.

Via Highway 1 komen we in Malibu terecht. We besluiten al gauw dat hier ons derde huis komt te staan in plaats van Monterey. Wat een luxe en rijkdom, we rijden langs veel mooie paleisjes.

Onze verblijfplaats  voor de komende twee nachten,  het Hollywood Seven Star Motel, ligt vlak bij de Hollywood Walk of Fame. Het was lastig om een betaalbare overnachting te vinden. Dit motel heeft een prima locatie, maar ziet er van buiten niet zo aantrekkelijk uit. De man achter balie idem dito. Ook kan hij geen Engels. We vrezen even voor de kamer, maar die ziet er nog best aardig uit. En er is gratis parkeren.

We  kijken de rest van de dag, die al bijna om is, rond op de Walk of Fame en in het winkelcentrum dat hier vlakbij ligt. Ook zien we vanaf hier het Hollywood-sign.



We eten een lekkere pizza en een nog beter toetje bij California Pizza Kitchen en gaan daarna terug naar het motel.

Weer: 20 graden, zon
Afstand: 234 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie