Dag 48 - 29 september 2016: Van San Francisco naar Monterey

San Francisco is leuk! Jammer dat we deze stad weer gaan verlaten...het was super!

We checken uit bij het fijne Cow Hollow Motor Inn en rijden rond 10:00 uur weg.

Het is vandaag erg bewolkt/mistig in de regio, maar zodra we een uurtje onderweg zijn, begint de mist op te trekken en krijgen we het echte Californische gevoel; in het zonnetje, rijdend over de Highway 1, langs de prachtige kust.

Onze eerste stop is Santa Cruz, waar de bekende boardwalk met achtbanen en andere attracties is. Ik had me erg verheugd op een paar uurtjes kermis, maar helaas is de boardwalk op doordeweekse dagen niet (meer) open. We zijn te laat in het seizoen. Jammer!

We rijden door naar Moss Landing, waar we even op het strand kijken. Stiekem toch wel wat fris! Ook zien we hier enkele otters, zeehonden en véél vogels.

Baz overdenkt zijn zonden...


In Monterey hebben we onze overnachtingen voor de komende twee nachten. We rijden eerst naar de 17-Mile Drive, een scenic route door een sjieke wijk van Monterey, met veel golfbanen en mooie uitkijkjes. We betalen de 10 dollar entree en fantaseren vooral over ons derde huis dat hier staat (de tweede staat aan de Middellandse Zee).




Ons motel is The Stevenson, op ongeveer 15 minuten lopen van de actie. Na het inchecken lopen we naar het centrum, waar we ons aanmelden voor de walvistocht van morgen. Ook maken we weer gebruik bij een van de barretjes van het happy hour en een late lunch.


Aan de Fishermans Wharf is ook veel wildlife te zien, nog beter dan bij de Wharf in San Francisco. We kijken een tijdje bij de zeeleeuwen en eten in één van de vele restaurants.  Lekker dagje zo!





Weer: 18 graden, zon en mist
Afstand: 146 mijl

1 opmerking:

  1. Jullie lopen nog steeds op schema, gelukkig, dat betekent dat er weinig zonden te overdenken waren ;-)
    Geniet nog lekker verder! Ik blijf volgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie