Dag 5 - 17 augustus 2016: Van New York naar Boston

Vandaag verlaten we New York en gaat onze roadtrip beginnen.  Om 08:00 moeten we de auto ophalen bij Budget, dus vroeg uit bed!
Na het ontbijt gaan we met al onze tassen   drie haltes met de metro naar het verhuurbedrijf. Daar krijgen we de sleutels van een mooie zilveren Chevrolet Malibu, een sjieke bak met een lekkere grote kofferbak.  En het is natuurlijk een automaat!  Dat is wel even wennen, meerdere malen onderweg grijp ik naar de pook en probeer ik de koppeling in te trappen.
Het rijden gaat goed!  Als we de stad uit zijn rijdt het lekker door. Via New Haven rijden we richting Boston, met onderweg prachtige uitzichten waar ik enorm van geniet. Baz doet een dutje in de auto. We stoppen halverwege bij een Walmart voor wat te eten en Amerikaans snoep voor in de auto (M&M's met pindakaas en Milkduds). Rond half 2 arriveren we in Boston.  We slapen vannacht in The Copley House. En heel fijn hotel,  of eigenlijk appartement. We krijgen een kamer toegewezen met een keukentje en eigen badkamer,  terwijl ik een kamer met gedeelde badkamer had geboekt.  Helemaal prima! Ook kunnen we voor 15 dollar extra de auto op hun terrein  parkeren,  ook heel fijn. 



Zodra we gesetteld zijn lopen we naar het centrum om daar de Freedom Trail te lopen. Dit is een wandeling die langs alle historische plekken van Boston loopt. Via een rode lijn kun je dit pad helemaal volgen. Erg interessant,  hier in Boston is de Amerikaanse revolutie gestart.  En zo krijgen we gelijk een indruk van deze stad,  die echt prachtig is.  Er hangt een hele andere sfeer dan in Manhattan. We vinden het veel relaxter,  serener en groener.  En overal die prachtige huizen met rood steen.  Aan het einde van de wandeling gaan we met de ferryboot terug naar het centrum. 

Trinity Church 

Rode lijn door de stad 


Baz aan het photobomben


Bunker Hill Monument

Boston skyline

Fun op de Ferry


We eten vanavond bij de Cheesecake Factory,  dat een aangename verrassing is.  Gratis refills en enorme porties...En iets lekkers voor in het hotel! 



Weer: 33 graden met zon en een aangenaam windje
Afstand: 218 mijl

4 opmerkingen:

  1. New Haven!!! Zo jaloers! Heb je Yale gezien? (beetje GG sentiment..)
    Waren we nog niet enthousiast genoeg over TCF ;) blij dat je het net zo hebt ervaren als wij!
    (zo leuk om dit elke keer te lezen btw!)
    X Sas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, we zijn er aleen langs gereden, niet in de stad zelfs geweest.

      Verwijderen
  2. Leuk om zo'n route door de stad te kunnen lopen die duidelijk aangegeven is. En CCF is heerlijk eten.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie