Dag 32 - 13 september 2016: Page

Onze eerste nacht in Page is goed bevallen.  Het is hier lekker warm en het waait hard.

We bezoeken vandaag de Lower Antelope Canyon, een prachtige slotcanyon hier in Arizona. Deze Canyon is ontstaan door de erosie van het water.

Ik heb van tevoren gereserveerd. Om half 11 moeten we ons melden. We lopen perfect op schema, totdat we het reservaat oprijden. Er zijn veel auto's in de rij en de indianen zijn niet echt snel. Uiteindelijk zijn we net op tijd voor onze tour van 11:00 uur.

De Antelope Canyon is werkelijk prachtig. We lopen in een groepje van 16 mensen. Bij het binnenlopen van de Canyon is het best wel druk en lopen de groepen allemaal achter elkaar aan. Zodra we binnen zijn valt de drukte gelukkig mee. In de Canyon zien we prachtige vormen en kleuren; we maken veel foto's. Jullie kunnen je vanaf 9 oktober inschrijven voor de diavoorstelling ;-). Hierbij een selectie.




Na anderhalf uur staan we weer boven. Gave ervaring!

We rijden daarna door naar de Horse Shoe Bend, een toffe bezienswaardigheid net onder Page. Hier maakt de Colorado Rivier een bocht van 270 graden. Bijna onmogelijk om op de foto te krijgen, maar we hebben het geprobeerd.



Na de boodschappen bij de Walmart keren we weer terug naar de camping. We zien dat er een nieuw tentje naast ons staat.

Omdat het hard waait en de telefoons leeg zijn, gaan we een uurtje bij het toiletgebouw zitten om stroom te tappen en een beetje uit de wind te zitten.

Als we terugkeren zijn de buren er ook. Het zijn Nederlanders en het blijkt nog familie ook! Tante Toos en ome Wim,  die we eigenlijk bij de Grand Canyon zouden treffen, zien we hier al! Gezellig!
We mogen mee eten van de barbecue en ook de biertjes gaan er bij Wim en Baz goed in. TT is meer van de witte wijn.
Heel gezellig, we slapen pas om 23:30 uur! ;-)

Weer: 28 graden,  zon en wind
Afstand:

1 opmerking:

  1. Bij page hebben wij ook op een indertijd vertoeft, maar de omgeving niet, zoals jullie, bewonderd(we waren er ook geen 56 dagen ;-). Prachtige foto's!!! Dus een goede reden voor om nog eens terug te gaan. Ook hebben weer daar geen BNN'rs ontmoet. Leuk!!!! Dus wie weet, de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie