Dag 25 - 6 september 2016: Van Moab naar Monument Valley

Onze laatste nacht in Moab is goed verlopen. Rond 9 uur gaan we de tent uit en ruimen we op.
Toen we eerder deze week de tent neerzetten, kregen we met moeite de haringen erin. De grond is hier echt keihard. Het eruit halen gaat dus ook niet van harte. Baz haalt ze er uiteindelijk allemaal uit, maar wel bijna allemaal kromgeslagen, omdat ze er anders niet uitgaan.

Ik app nog even met een collega en daarna stappen we de auto in. Eerst nog even ijs halen, geld pinnen en nieuwe haringen kopen. Dan gaan we op weg richting Canyonlands, het Needles gedeelte. We rijden richting het zuiden via de 191 en gaan na een tijdje rechtsaf richting Canyonlands. Dit  blijkt nog best een eindje karren, drie kwartier na de afslag bereiken we het park. We gaan hier eerst de Cave Spring Trail lopen. Dit is een korte wandeling van 1km. We lopen eerst half onder een rots door. Vroeger werd hier door cowboys geschuild. Daarna moet je via twee ladders omhoog klimmen, zodat je op die rots terechtkomt. Gave wandeling met een mooi uitzicht.




We rijden een stukje verder door het park en doen de Potholes Trail, ook een wandeling van 1km over een groot rotsplateau met wederom mooie uitzichten. Het zou bijna gaan vervelen...



Na onze lunch op de picknickplaats rijden we het park weer uit en gaan verder richting Monument Valley, voor mij toch wel het ultieme Amerika.
Zodra we het plaatsje Bluff passeren, doemen in de verte de bekende 'buttes' op.


We komen aan bij Monument Valley en betalen 20 dollar entree aan de Navajo-indianen, want we zijn in hun reservaat. We hebben voor vannacht een plekje op The View-Campground gereserveerd, een camping die zijn naam eer aan doen. Wat geweldig uitzicht.
We zoeken een mooi plekje uit (plaats 15) en zetten de tent stevig vast, want het waait flink! Handig dat we wat extra haringen hebben!

Daarna zetten we onze stoeltjes en de koelbox bij de tent en genieten we van het uitzicht. Wat is het hier fantastisch...
De zon gaan onder en we zien de buttes langzaam van kleur veranderen. Ondertussen dineren we met beef jerky, pringles, toastjes, bananen en bier/cola want we hebben hier geen picknicktafel; met de wind erbij is het fornuisje een beetje onhandig.







Zodra het donker wordt komen onze buren hun holletjes uit; er zitten hier allemaal gaten in de grond. Af en toe komt er een woelmuisje voorbij.

Weer: 33 graden, zon
Afstand: 231 mijl

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige verhalen en wat een mooie foto's lieverds! Jullie genieten enorm, echt heel leuk allemaal! Ga zo door en wij volgen jullie...kus van ons (Albin en Jeannette en Nina)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar sluiten wij ons graag bij aan!!
    Wij genieten en volgen,hoe fijn dat jullie het zo leuk hebben!
    Liefs van ons vijven

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie