Dag 27 - 8 september 2016: Van Capitol Reef naar Bryce

Zo'n cabin is best fijn! We worden rond half 9 aardig uitgerust wakker. 

Na het douchen en het opruimen halen we onze bestelde muffins op en rijden we om 10 uur weg.

We cruisen vandaag over de State Route 12. Deze weg wordt als een van de mooiste wegen van Amerika en heeft zelfs een eigen website (www.scenicbyway12.com). Deze weg passeert het Dixie National Forest en het Grand Staircase-Escalante National Monument. In dat laatste gebied rijden we ook over een smalle heuvelrug waarbij je aan beide kanten van de weg een diepe afgrond hebt. Zonder vangrail...Het is overigens niet gevaarlijk of eng om hier te rijden. Wel is het een prachtige route waarbij je (wederom) een magnifiek uitzicht hebt.



Ongeveer halverwege stoppen we bij de Calf Creek Reservation Area. Dit is een kampeerplek, maar je kan er ook een mooie wandeling maken. We parkeren de auto, doen 5 dollar in het fee-envelopje en gaan beginnen aan de Lower Calf Creek Falls Trail. Dit is een wandeling van 6 mijl (9,6 km). Je loopt 3 mijl naar de waterval, en dan loop je weer terug.

Er staat 3 tot 4 uur voor de wandeling en er wordt geadviseerd om deze niet midden op de dag te lopen. Wij vertrekken om 11:55...

De wandeling is heel mooi, maar soms wat zwaar door de klimmetjes en het losse zand. We hebben stevig de pas erin en komen na 5 kwartier aan bij de waterval.  Hier is veel schaduw en af en toe is er wat wind die wat nevel van de waterval in onze richting waait. Erg aangenaam!





Na 20 minuten keren we weer om en lopen in 5 kwartier weer terug naar de auto.
We zijn wel toe aan iets verfrissends. Een paar kilometer verder op de weg ligt Kiva's Coffee House. Hier heb ik op het forum over gelezen. Ze hebben hier heerlijke limonade en gebak. Daar ga ik dan ook voor, Baz neemt scrambled eggs met feta, spinazie en tomaat.

Ons eindpunt is vandaag Bryce Canyon National Park. Een aantal maanden geleden had ik al een plekje gereserveerd op de Sunset Campground, en op onze plek hangt keurig een briefje met mijn naam erop.


We zetten de tent op en gaan daarna nog even brandhout halen en nemen vast een kijkje bij Inspiration Point,  waar je een prachtig uitzicht hebt over de canyon. Dan weer terug naar de camping, morgen gaan we dit park uitgebreider bekijken.



Baz maakt het vuur aan en kookt, ik mag vervolgens afwassen. Die rolverdeling hebben we onszelf inmiddels aangemeten. Mijn afwashart maakte wel een vreugdesprongetje; ze hebben in dit National Park warm water om af te wassen!
We zitten, terwijl het donker wordt heerlijk bij het vuur en gaan naar bed als het hout is opgebrand.

Weer: 26 graden, zon
Afstand: 123 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie