Dag 41 - 22 september 2016: Yosemite NP

Na bijna 6 weken moeten we er toch aan geloven, de lange broek. De spijkerbroeken worden vanuit onderin de koffer gevist,  het is namelijk slechts 3 graden...

Dit weer kan vooral Baz niet waarderen; dus we ruimen gauw de tent op, nemen een warme douche en rijden om 08:45 van de camping af.

Zo'n drie kwartier later rijden we weer Yosemite National Park in. Het is stralend weer en het wordt geleidelijk iets warmer. De granieten rotsen zien er een stuk aantrekkelijker uit dan gisteren.

We stoppen bij de Bridalveil Fall. Hier doen we de korte wandeling naar de waterval, dat nu niet meer is dan een laf straaltje.


We rijden door naar de Upper Pines camping,  waar we twee nachten staan. We zijn nog wat vroeg en onze plek is nog niet vrij. Dan maar eerst even brandhout halen. Ook lopen we naar het Visitor Center waar we de tentoonstelling over het ontstaan van Yosemite bekijken.

Inmiddels is het bijna 13:00 en keren we terug naar de camping om de tent op te zetten. We staan op plek 146, die deze middag redelijk zonnig is. Ook fijn om even op te warmen, de temperaturen zijn flink lager dan dat we gewend zijn. Al het eten, drinken en toiletspul moet hier in speciale bearboxen. Op andere campings mocht het gewoon in de auto blijven, maar blijkbaar weten de beren die hier wonen hoe je auto's open moet breken.

In Yosemite wordt er ook met shuttlebussen gewerkt. We pakken de bus naar de Yosemite Falls. Hier doen we de korte rondwandeling naar de Lower Falls. Ook kun je vanaf hier de Upper Falls zien. Wij zien ze helaas niet; beide staan droog.


Geen waterval...


We hadden nog het idee om een stukje naar de Upper Falls te lopen, maar dat slaan we maar even over. Er is toch geen water. Je kan ook mooi lopen door de vallei, dus doen we dat. We kijken onder andere bij de kapel en maken veel foto's van de 'Meadows'. Het is hier prachtig.




Na een late lunch bij de Deli vlak bij het Visitor Center  (waar ze overigens heerlijke broodjes en goedkope drankjes hebben) pakken we weer de bus naar de camping. We doen wat extra kleding aan (lees: een extra trui, handschoenen en een muts) en maken het eten klaar. We eten vandaag rijst met broccoli en sperzieboontjes. En meloen als toetje!




Dan maakt Baz nog even een vuurtje en warmen we nog even op voordat we de tent induiken.

Weer: 16 graden, zon en wolken
Afstand: 45 mijl

1 opmerking:

  1. Iieehhhhhh beren!!! Wel lekker gaan slapen? Ik zou denk ik van ieder geluidje wakker worden :-s

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie