Dag 16 - 28 augustus 2016: Yellowstone

Oei, dat was geen goede nacht!  Baz heeft aardig geslapen,  maar mij lukte dat echt niet.  Slaapzak te krap,  te heet, te koud, te harde ondergrond...niet echt fijn. 

Om 08:45 staan we op,  maar vooral ik ben echt niet vooruit te branden.  Baz ruimt de tent op, daarin kan je goed zien dat hij echt een zoon van zijn vader is. Alles moet ook netjes en schoon en recht de auto in.  Dat lukt natuurlijk niet echt. 
We ontbijten met fruit,  kaneelbroodjes en voor mij een pakje instant havermout,  waar alleen nog heet water bij moet.  Best prima te doen. 

Rond 10:30 vertrekken we van de camping.  We rijden naar het Norris Geyser Basin, waar veel thermische activiteit is. De omgeving is erg zuur, er groeien daardoor weinig planten.
We lopen eerst de Porcelain Basin Trail, waar we veel bronnen en geisers in prachtige kleuren zien.  De wandeling gaat  via boardwalks dwars door dit gebied heen,  gaaf om doorheen te lopen!







Een andere Trail in hetzelfde gebied is Back Basin Loop Trail. We lopen hier het kleine rondje van 1,6 kilometer. Ook hier zien we veel geisers,  waaronder de grootste geiser ter wereld,  de Steamboat Geyser. Momenteel pruttelt hij vooral,  hij barst zelden uit.  Ook wij mochten helaas geen getuige zijn van een uitbarsting.


We rijden verder naar Mammoth Hot Springs. Onderweg stoppen we nog even bij Roaring Mountain, waar de grond lekker uit de berg pruttelt. 

In deze omgeving zit veel calciumcarbonaat in de grond.  Omdat het water onder de grond heet is, neemt dit water het calciumcarbonaat mee naar boven.  Boven de grond koelt het af en het kristalliseert als wit kalksteen. Er worden terrassen gevormd waarover het water stroomt. De terrassen veranderen continu. We rijden hier de Upper Loop Drive, een eenrichtingsweg waarbij je het bovenste deel van de terrassen kunt zien.  Halverwege parkeren we de auto en bekijken we te voet het onderste deel.  Heel bijzonder om te zien.  Er zijn ook veel grijze en minder mooie terrassen,  hier heeft dus ooit wel water gestroomd.




We stappen verder in de auto naar Roosevelt en daarna Canyon Village. Onderweg zien we nog twee mooie watervallen,  Undine Falls en Towers Fall.

Ook de route is prachtig, over de hoge bergtoppen van het park. 
Rond 16:15 komen we aan in Canyon Village waar we vanavond kamperen.  De tent staat in 20 minuten,  dus we boeken vooruitgang! 
We rusten wat uit op de camping.  Op het menu staat vanavond ravioli!

Weer: 22 graden,  wolken en zon
Afstand: 75 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie