Dag 23 - 4 september 2016: Moab

Vandaag is het 4 september,  we zijn een jaar verloofd!  De tijd vliegt.

We hebben een goede nacht gehad.  De temperatuur was erg aangenaam; dit keer dus geen lange broek aan of muts op tijdens het slapen.

Rond 9 uur kruipen we de tent uit voor een ontbijtje met yoghurt en fruit. Om 10 uur willen we op pad gaan. Alle spullen leggen we in de auto. Ik ga rijden dus Baz gooit de sleutels op de bestuurdersstoel neer. Terwijl hij dat doet gaat de auto op slot en Baz gooit daarna de deur dicht...auto op slot, sleutels in de auto en wij erbuiten. Kak.

We vragen hulp aan onze buren die eerst voor ons de politie bellen (in sommige steden kunnen zij dit oplossen), maar de politie in Moab doet dat niet. Dan bellen we het verhuurbedrijf Alamo en zij kunnen iemand sturen. Dat duurt wel anderhalf uur en kost 69 dollar. Echt balen.

We doden de tijd met whatsapp en internet (telefoons hadden we in onze broekzak). Iets voor twaalven komt er een meneer die in no time de auto openmaakt. Wij weten nu hoe je in een auto moet inbreken, is echt heel makkelijk!

We kunnen dus eindelijk op pad. We zouden vandaag naar Dead Horse State Park en Canyonlands National Park gaan. Dat ligt wat verder van Moab. Omdat we best wat tijd verloren hebben verschuiven we dat plan naar morgen en gaan we vanmiddag Arches National Park bezoeken. Dit park ligt 5 mijl van Moab, lekker dichtbij dus!

Arches is een park met veel natuurlijke rotsbogen. Door eroderende krachten zijn deze bogen (en andere grillige vormen) ontstaan.


We rijden eerst langs de bezienswaardigheid Balanced Rock. Dit is een rots van 300 miljoen kilo die balanceert op een basis van een zachtere steensoort. Ooit zal die rots dus omvallen. Vandaag niet.




Onze weg vervolgt richting het einde van de weg, bij Devils Garden. Hier lopen we de Trail naar Tunnel Arch, Pinetree Arch en Landscape Arch. Deze laatste is 88 meter breed en 32 meter hoog. Dit is het eindpunt van onze wandeling hier. Het is erg warm en door de harde wind worden we regelmatig gezandstraald.


Tunnel Arch

Er zitten hier geen beren.

Pinetree Arch

Landscape Arch

We rijden dezelfde weg weer terug en slaan af naar het begin van de Delicate Arch Trail. Deze is totaal bijna 5km lang en klimt zo'n 146 meter omhoog. Een stevige klim in deze hitte, maar de wind zorgt ervoor dat het goed te doen is. Na drie kwartier zien we de bijzondere boog, zeker de klim waard. Je hebt hier een prachtig uitzicht.
Baz is onderweg

Laatste stukje langs een richel



Het waait hier hard!



We zitten hier een tijdje en  lopen dan weer terug. We zien ook veel kleine kinderen die(soms jengelend) door hun ouders mee naar boven worden gesleurd. Zielig eigenlijk, de wandeling lijkt mij niet te doen als je pas 4 jaar oud bent.

Onze laatste stop in dit park is de Windows Section, waar nog enkele grote bogen te zien zijn.  We lopen hier nog de korte wandeling van totaal 1 mijl,  waarvan vooral het onverharde deel erg leuk is.



Het onverharde pad wordt aangeduid met stapeltjes stenen, zoals je hier links ziet.
Ik en de South Window

We rijden het park uit en halen nog even wat boodschappen en Heineken biertjes als bedankje voor de buren. Na een verfrissende douche gaan we eten bij Moab Brewery, ook een tip van het forum. We moeten een half uur wachten, maar het is erg lekker, veel en zeker niet duur! Aanrader!
We keren terug op de camping en blijven nog even hangen bij de buren die een eet- en drinkfeestje hebben met chips, hotdogs, bier en jello-shots (geen aanrader!).

Weer: 31 graden, zonnig
Afstand: 55 mijl

1 opmerking:

  1. Hoi Baz en Annemarie wat genieten we mee van jullie reis.. Wat zien jullie fantastische en bijzondere plekken en natuurverschijnselen. Zo fijn om te lezen e alle foto's te zien. geniet lekker verder want dat jullie genieten is wel duidelijk... liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie