Dag 18 - 30 augustus 2016: Yellowstone

Nou,  vannacht was het weer wat kouder dan gisteren.  We zijn wel weer wat vroeg naar bed gegaan.  Als we wakker worden vinden we een cadeautje van onze buren; er staat een hele doos brandhout op onze picknickbank. Vanavond dus een vuurtje maken! 

Lekker dat we nu de tent kunnen laten staan.  We rijden naar de douches waar we lekker douchen.  Daarna rijden we door naar onze eerste stop, het Upper Geyser Basin. Hier is ook de bekende Old Faithful geiser,  die vrij regelmatig uitbarst. We zijn net op tijd,  na 10 minuten barst hij uit.  Gaaf!






In het bezoekerscentrum bekijken we een korte film over hoe de thermische activiteit veroorzaakt wordt en waarom het hier in Yellowstone zoveel voorkomt.  Totaal bevinden zich 2/3 van alle geisers ter wereld zich in Yellowstone.  Een kwart van alle geisers bevindt zich in het Upper Geyser Basin. Via de boardwalks kunnen we het gebied bekijken;  we lopen een goed uur rond en bekijken onder andere de Grotto Geyser en de Morning Glory Pool.






Nadat we onze auto weer hebben teruggevonden op de enorme parkeerplaats rijden we door naar het dichtbijgelegen Black Sand Basin, waar nog meer geisers en pools zijn.  De Cliff Geyser barst net uit als we aankomen. 


We willen daarna het Midway Geyser Basin bekijken,  maar de parkeerplaats is overvol.  Straks nog maar eens proberen. Bij het verlaten van de parkeerplaats worden we nog verrast door een bizon die net na ons de weg oversteekt.  We rijden door naar de Firehole Lake Drive. Via deze eenrichtingsweg kun je de geisers in het Lower Basin bekijken.  Wel aardig om langs te rijden,  maar we merken dat we qua geisers een beetje verzadigd raken. 

Een stukje verderop ligt de Firehole Canyon  Drive. Aan het begin van deze weg zit een bizon heerlijk van zijn rust te genieten.  Hier kunnen we gelukkig wel tijdig een fotootje maken. 
De weg is prachtig,  halverwege heb je een mooi uitzicht op de waterval in de Firehole River.




We cruisen weer terug naar het zuiden en proberen nogmaals het Midway Geyser Basin te bereiken.  Nu hebben we geluk,  net voor ons gaat iemand weg en kunnen wij mooi zijn plekje innemen.  Hier zijn allemaal heetwaterbronnen, met een bijzondere blauwe of turquoise kleur.  De Grand Prismatic Spring is de grootste hier met een diameter van 110 meter.  De omvang is echter lastig op foto vast te leggen (maar het is heel mooi hoor!)



We rijden terug richting de camping en kijken onderweg nog even bij de Kepler Cascades, wederom een mooie hoge waterval.
 
Op de camping halen we nog een ijsje en wat roomkaas;
vervolgens gaat Baz zich druk maken om het kampvuur. Die brandt heerlijk lang,  we zitten buiten tot het vuur langzaam uit gaat. Ondertussen maakt Baz voortreffelijke spaghetti met gehaktballen. Jammie! 


Weer: 24 graden,  zon en wolken.
Afstand: 80 mijl

1 opmerking:

  1. Wat onwijs leuk om te zien dat jullie heerlijk genieten, wat een prachtige plaatjes! Echt heel leuk geschreven allemaal...heel leuk voor later, ga zo door! xx Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie