Dag 12 - 24 augustus 2016: Washington

Vanochtend doen we het rustig aan. 
Enkele maanden geleden heb ik via senator Ron Johnson een tour aangevraagd door het Witte Huis.  Zo'n 3 weken geleden kreeg ik bericht dat we naar binnen mogen!

We melden ons vandaag om 11:00 bij de zij-ingang. Daar wordt ons paspoort twee keer gecheckt en worden we gescand of we geen verboden voorwerpen bij ons hebben.  Tassen zijn ook verboden dus we hebben alleen onszelf,  paspoort en telefoon bij ons. 

Binnen mogen we een kijkje nemen in een aantal vertrekken.  We zien onder andere de East Room, waar de grote persconferenties gegeven worden. Ook de  Dining Room ziet er prachtig uit. 







Helaas mogen we niet de persoonlijke vertrekken bekijken,  waardoor het voelt alsof het een museum is in plaats van een woonhuis. Wel heel gaaf om gezien te hebben! 


Na de tour lopen we weer terug naar het hotel.  We halen wat yoghurt en fruit voor de lunch en eten dat in de hotelkamer op.
We pakken de rugzak en lopen naar de metro. We gaan naar de andere kant van de rivier,  naar Arlington National Cemetery,  de grote nationale begraafplaats. 

De begraafplaats beslaat een oppervlakte van ruim 2,5 vierkante kilometer, het is echt gigantisch.  En heel erg indrukwekkend.  Overal waar je kijkt zie je grafstenen staan.  Soldaten en veteranen van het Amerikaanse leger worden hier begraven.  Af en toe horen we schoten; het saluut wat gegeven wordt bij de begrafenis die op dat moment aan de gang is. Elke dag zijn er nog 27-30 begrafenissen.  

We lopen eerst naar het graf van J.F. Kennedy. Die ligt hier met zijn twee kinderen en vrouw begraven.  Er brandt ook een eeuwige vlam. 

Daarna lopen we door naar de Tomb of the Unknown. Dit is een graf van een onbekende soldaat die in de Eerste Wereldoorlog omgekomen is.  Op het graf staat: " Here rest in honored glory, an American soldier known but to God". Later zijn hier ook twee onbekende soldaten uit de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse  oorlog bij begraven. 

Deze tombe wordt 24/7 bewaakt door een speciale infanterie. Hier hoort een bijzonder ritueel bij.  De wachter loopt 21 stappen naar de ene kant (in een ritme van 90 stappen per minuut), blijft 21 seconden staan en loopt dan weer in 21 stappen terug.  En zo gaat dat steeds door.  Elk half uur of uur (afhankelijk van het seizoen) wisselt de wacht.  Wij waren precies op tijd voor deze wisseling.  Heel bijzonder om te zien.  Om wachter te worden moet je een strenge selectie en training door,  het wordt beschouwd als een grote eer.


Het is erg warm en we hebben niet veel puf om ook nog andere delen van de begraafplaats te bezoeken.  We lopen terug naar de metro halte en gaan door naar het Pentagon.  Hier is het ministerie van Defensie gevestigd.  Een enorme bunker.  We lopen er voor een deel omheen om te kijken bij het 9/11 Memorial.  Bij het Pentagon zijn 184 mensen omgekomen, er staan 184 bankjes. Het Pentagon is weer helemaal gerepareerd,  al zie je wel het kleurverschil in de gevel.  Je mocht eigenlijk geen foto's maken van het gebouw,  maar ik heb het stiekem toch gedaan.  ;-)



We hebben het idee om nog even naar de Smithsonian Musea te gaan,  maar daar aangekomen hebben we eigenlijk geen zin meer om een van de musea te bekijken.  We gaan daarom terug naar het hotel, relaxen een beetje en frissen ons op voor het avondeten. We eten bij een lekkere Italiaan. Was een mooie dag!  

Weer: 31 graden en zon.

2 opmerkingen:

  1. Bij het plaatsen van dit bericht zal het bij jullie nu ook 25 augustus zijn, 8.00 uur.
    Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je (schoon) moeder. Je spreekt (of schrijft) haar vermoedelijk eerder dan ik, wil je de felicitaties doorgeven, ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yoghurt en fruit.... Jullie hebben de feedback van het thuis front ter harte genomen, lees ik. Zo gaat het wel lukken om de hitte in het zuidwesten te trotseren.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie