Dag 43 - 24 september 2016: Van Yosemite NP naar SeKi NP

Om 07:00 uur gaat de wekker, om 07:30 uur zitten we in de auto, klaar om te vertrekken.  We zijn inmiddels zeer geoefend in het opruimen van de tent. We hebben vandaag een lange rit voor de boeg.

Het laatste nationale park dat we aandoen, zijn er eigenlijk twee; Kings Canyon National Park en Sequoia National Park, samen afgekort tot SeKi.

We verlaten Yosemite National Park en rijden eerst naar Fresno om nog wat boodschappen te doen voor de laatste dagen kamperen. Ook gooien we de tank weer even vol.

Dan vervolgen we de weg richting het oosten. Daar komen we als eerste Kings Canyon National Park binnen. 

Onze eerste ervaring met de grote sequoiabomen krijgen we hier, middels de Big Stump Trail. We zien hier veel stompen van omgehakte sequoia's. Aan het eind van de 19e eeuw werd hier veel gehakt. Mooie wandeling, maar we lopen hem niet helemaal, omdat deze bar slecht staat aangegeven. Halverwege keren we dus maar weer om.




De volgende stop is de Zumwalt Meadow. Dit ligt op een uur rijden vanaf de ingang. Hier maken we een mooie wandeling van 2,5 kilometer rondom de prachtige weide. Het is een eind rijden, maar zeker de moeite waard.






Dan gaan we dezelfde weg weer terug en gaan nog even kijken bij de General Grant Tree. Dit is de twee na grootste boom ter wereld en is ook benoemd tot National Christmas Tree.



Inmiddels is het half 5 en rijden we door naar de Lodgepole camping, die in Sequoia National Park ligt. Een uurtje later komen we daar aan en kunnen we de tent neerzetten op onze gereserveerde plek 78.

Na een lekkere douche halen we hout bij het winkeltje en gaat de bbq aan. Vanavond hamburgers!

Weer: 22 graden, zon
Afstand: 249 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie