Dag 40 - 21 september 2016: van Mammoth Lakes naar Yosemite

We zijn vandaag vroeg wakker, om half 9 zitten we in de auto.

We rijden naar Mono Lake. Dit meer is ruim 1 miljoen jaar geleden ontstaan en wordt gevoed door smeltwater van de omliggende bergen.

We bezoeken de South Tufa Area. Hier staan veel tufa's, die zijn ontstaan door het zout en de mineralen die in het smeltwater zitten, plus het calcium, dat uit de zoetwaterbronnen onder het meer komt. Deze tufa's worden dus onder water gevormd. Ze staan echter boven water omdat de stad Los Angeles in 1941 een aantal stromen die in het meer uitmondden, ging gebruiken voor de watervoorziening. Het waterpeil zakte en veel tufa's staan niet meer in het water. In 1994 werd dit gestopt; men is nu bezig om het waterpeil weer te laten stijgen.







De volgende stop is Bodie, een verlaten goudzoekersstadje. Bij de ingang betalen we 8 dollar p.p. en kopen we een infoboekje voor 2 dollar, waarmee we een tour door het stadje kunnen maken.
Van de originele bebouwing staat er nu nog ongeveer 5%. In 1859 werd hier door meneer Bodey goud ontdekt. Tussen 1877 en 1881 waren de hoogtijdagen van de stad, er waren 30 mijnen en zo'n 8000-10000 inwoners.

De laatste bewoners verlieten de stad in 1942, sinds 1962 is het gebied beschermd. Bijzonder om te zien!




Daarna gaan we naar Yosemite National Park. We rijden via de Tioga Pass, een prachtige weg.

Echter,  het komt met bakken uit de hemel en het is erg koud, rond de 4 graden. We hebben een campingplek gereserveerd op de Tuolumne Meadows Campground, maar het ziet er niet zo aantrekkelijk uit. Men verwacht dat het blijft regenen tot morgenochtend, het kan ook nog gaan sneeuwen en het wordt vannacht -2.

We besluiten de reservering voor lief te nemen en rijden via de prachtige Tioga Road naar beneden, waar het soms even opklaart. Zo kunnen we droog kijken bij Tenaya Lake en Olmsted Point. Ik had ook nog wat wandelingen uitgezocht, maar die bewaren we voor een andere keer.



We rijden door naar Midpines, een klein plaatsje buiten Yosemite. Hier vinden we nog een plekje op een KOA-camping. Hier is het ook weer een stuk warmer. We zetten de tent op, checken nog even de social media via de te trage Wi-Fi en maken pasta. Beetje een baalmiddag...

Weer: tussen de 4 en 17 graden, regen en bewolkt
Afstand: 214 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie