Dag 19 - 31 augustus 2016: Van Yellowstone naar Grand Teton

Na een aardig goede nacht (we gaan vaker fikkie stoken) rijden we om 9 uur weg van de camping.  We gaan vandaag richting Grand Teton!  We rijden via de South Entrance Yellowstone uit.  Wat een fantastisch park. 


We hebben geluk dat we deze weg kunnen rijden. In Washington zag ik al op Facebook dat deze weg afgesloten was wegens bosbranden.  Als we deze weg dus niet konden nemen,  betekende dat veel (véél) omrijden. Gelukkig ging de weg gisteren weer open en hoeven we geen alternatief plan te bedenken. 
We stoppen onderweg nog even bij Lewis Falls, een van de meest gefotografeerde watervallen in Yellowstone.  Wij doen daar uiteraard aan mee.



Rond half 11 komen we op de camping in Signal Mountain aan.  Hier rijden we een rondje over de camping om een mooi plekje uit te zoeken.  We komen uiteindelijk uit op plek 70. Baz legt het grondzeil vast neer om het plekje bezet te houden.  Daarna rijden we terug naar de ingang om daar te betalen voor twee nachten.  Ook kopen we een salade voor lunch en brandhout voor vanavond. 
We zetten de tent op, lunchen en stappen daarna in de auto om dit park te verkennen.  We rijden naar de Signal Mountain Summit,  waar we een groots en ver uitzicht hebben over de omgeving. 




Daarna rijden we door naar String Lake,  een van de meren die Grand Teton rijk is.  Onderweg hebben we een mooi zicht op de Teton bergketen. Bij String Lake doen we een wandeling rondom het meer.  Deze is zo'n 5 kilometer en is erg leuk en gevarieerd. 



Na de wandeling besluiten we om de parkweg verder naar het zuiden af te rijden en via Highway 89 weer naar het noorden naar de camping te rijden.  Het park is echt prachtig.  Ik vind het vooral bijzonder dat het weer een totaal andere omgeving is dan Yellowstone,  terwijl dat zo dichtbij is. 

We stoppen onderweg bij een paar mooie uitkijkpunten,  waaronder de Snake River Overlook. Even verderop zien we heel veel bizons staan in de uitgestrekte weide.  Dit is weer een compleet ander beeld dan die paar 'losse' bizons die we in Yellowstone zagen.  Geweldig! 



Aan het einde van de middag keren we weer terug naar de camping. Ik doe een kleine powernap. Omdat we geen zin hebben om zelf te koken, gaan we een happie doen bij het campingrestaurant. Spareribs en een burger, smaakt goed!  Als we weer terug zijn bij de tent stookt Baz de helft van het brandhout op.  Het voelt minder koud vanavond,  hopelijk blijft dat zo! 



Weer: 22 graden,  wolken en zon
Afstand: 107 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie