Dag 34 - 15 september 2016: Van Page naar Grand Canyon

We zijn weer lekker vroeg wakker; zodra de zon op de tent schijnt, drijf je er uit.

We ruimen lekker rustig aan de tent op. Baz dweilt 'm zelfs nog omdat er zoveel zand in ligt. Daarna ontbijten we met een heerlijk gebakken eitje.

Rond 10:00 uur vertrekken we van de camping; op naar de Grand Canyon! Page was gaaf en een mooie plek om even bij te komen van de toch wel drukke dagen en prachtige indrukken die we de afgelopen 4,5 week hebben gehad.

Na een goeie twee uur komen we aan bij de poorten van het park; hier mogen we weer met onze pas gratis naar binnen. Die pas heeft z'n geld nu al ruim opgebracht!

We rijden de Desert View Drive, een lange weg naar het 'centrum' van het Grand Canyon National Park, met onderweg een aantal mooie uitzichtplekken. We bezoeken Desert View,  Lipan Point en Grandview Point. 
Heel bijzonder om dit wereldwonder in het echt te aanschouwen.
Desert View

Desert View Tower

Lipan Point

Lipan Point

Grand View

Grand View

Daarna rijden we door naar het Visitor Center, waar we na 3 rondjes een parkeerplaats vinden. Hier bezoeken we het uitkijkpunt Mather Point en we kijken even rond in het Visitor Center. Bij toeval zien we Toos en Wim hier ook; we hadden eigenlijk bij de Bright Angel Lodge afgesproken.

We rijden achter elkaar aan richting de Bright Angel Lodge, waar we ons samen moeten aanmelden voor de overnachtingen in de Phantom Ranch, op de bodem van de Grand Canyon. Op 1 september 2015 heb ik dit al gereserveerd, zo populair is het. Ik had drie nachten geboekt omdat we niet precies wisten wanneer we hier zouden zijn, zo hadden we wat speling in de planning. Toen de rest van onze plannen concreter werden, werd ook duidelijk dat we eerste nacht zouden nemen, de andere twee kon ik dus annuleren. Toen ik onze plannen aan TT vertelde, had zij wel interesse in de andere twee nachten.  En zo geschiedde...

We melden ons aan en Baz en ik checken hier ook gelijk in voor onze overnachting van vandaag. We hebben een schattig kamertje met gedeeld sanitair, en pal aan de rim.


Met Toos en Wim drinken we nog een drankje in de bar.  Dan pakken we al onze spullen die we de komende dagen nodig hebben uit de auto.

Nadat Baz erachter is gekomen dat Feyenoord met 1-0 heeft gewonnen van Manchester United (hoera!) lopen we naar Trailview Overlook Point.

Hier kunnen we het pad van de Bright Angel Trail, die we zaterdag omhoog gaan lopen, goed zien. Met de ondergaande zon geeft dat een prachtig gezicht. Ik ben benieuwd of we het zaterdag nog steeds zo gaaf vinden...


Om half 8 spreken we met Toos en Wim af om lekker te gaan eten. Ook weer erg gezellig. Het is zo gezellig, dat Toos de menukaart niet meer goed kan lezen...

Rond 22:00 uur nemen we afscheid van elkaar, want we zullen elkaar nu niet meer tegenkomen. Daarna gauw ons bed in, de wekker staat om 04:45.

Weer: 23 graden, zonnig
Afstand: 149 mijl

2 opmerkingen:

  1. Ben ik wel benieuwd waar t en w slapen, die eerste nacht van de drie, die jullie niet geannuleerd hebben..???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Christine, zij sliepen op de camping in het park. Het was 's nachts rond het vriespunt...

      Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie