Dag 46 - 27 september 2016: San Francisco

Wat is een normaal bed toch weer fijn!
We hebben heerlijk geslapen als we rond half 9 uitgerust wakker worden.

Voor vandaag heb ik fietsen gereserveerd bij Blazzing Saddles. We lopen eerst zo'n 20 minuten vanaf het hotel naar de verhuurlocatie. De laatste 300 meter is een flink klimmetje. Echt onhandig dat San Francisco op een heuvel gebouwd is...


Rond 10 uur rijden we op de fiets weg. Normale mensen fietsen direct naar de Golden Gate Bridge, maar ik heb een detour bedacht via Alamo Square en het Golden Gate Park.

De rit naar Alamo Square is qua afstand goed te doen, maar de weg heeft een flink stijgingspercentage, dus we doen een groot deel lopend. Dat had ik natuurlijk niet gezien toen ik de route uitstippelde. Na drie keer bijna omgekeerd te zijn bereiken we dat eindelijk de top, jee!

Bij Alamo Square staan de Painted Ladies, prachtige huizen die je wellicht wel kent van de serie Full House.


Na een korte stop rijden we door naar het Golden Gate Park, een prachtig park met mooie tuinen en een tentje waar we een ijsje eten. Ook staat er een Hollandse molen en is er een tulpentuin, vernoemd naar koningin Wilhelmina. Er zijn geen tulpen.



Inmiddels naderen we de Stille Oceaan (Pacific) en wordt het wat kouder. We fietsen (letterlijk) de mist in, die veel voorkomt hier. Dat de mist er gisteren niet was, was echt een uitzondering.

Via de kust fietsen we, wederom met een klimmetje waarbij we af moeten stappen, naar de Golden Gate Brug. Het is mistig, je kan soms geen 50 meter ver kijken. Soms is de mist even wat minder en kunnen we snel een foto nemen. Het is wel heel gaaf om hier overheen te fietsen!






In Sausalito, aan de andere kant van de brug, is er geen mist en genieten we van een heerlijke lunch, op een fijn terras!

Aan het einde van de middag keren we met de ferry terug naar San Francisco.


Daar gaan we nog even bij de zeeleeuwen kijken bij Pier 39. Ze schenken daar ook fijne drankjes...



In de schemer fietsen we terug naar het hotel om wat warmers aan te warmer. Daarna leveren we de fietsen weer in en gaan een hapje eten bij Bubba Gump, afgeleid van de film Forrest Gump. Ze serveren hier vooral vis uit de frituur. Niet zo gezond, maar erg lekker!



Met de taxi gaan we terug naar het motel, waar we de kuitjes hun verdiende rust geven.

Weer: 26 graden, zon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie