Dag 8 - 20 augustus 2016: Van Lake George naar Niagara Falls

Vandaag een lange rijdag voor de boeg,  we gaan naar de Niagara Falls! Volgens Google is het zo'n 5 uur rijden.  Rond 08:45 rijden we weg van de Super8.  Fijn motel! 
De weg naar Niagara Falls is saai,  alleen maar snelweg en dezelfde omgeving.  Baz rijdt de eerste helft,  ik doe de tweede.  Onderweg lunchen we met de restjes van gisteren. 

De plaatsnamen die we onderweg tegenkomen, doen ons denken aan thuis. We passeren Amsterdam, Rotterdam, maar ook Rome, Manchester en Lyon. Die kolonisten van vroeger hadden blijkbaar weinig inspiratie. 

Na 7 uur toeren (beetje file) komen we aan bij ons motel.  Het was erg moeilijk om een normaal geprijsde overnachting te vinden.  Kamers in de bekende ketens begonnen vanaf 200 dollar voor deze zaterdag.  Op booking.com kwam ik deze tegen,  de Terrapin Inn. 'Slechts' 113 dollar en een goede locatie.  De reviews waren echter niet mals.  Sommige waren erg positief, anderen wilden er niet dood gevonden worden.  Met niet al te hoge verwachtingen stappen we naar binnen.  Het is inderdaad niet al te modern,  maar wel heel schoon en goed wifi,  zodat ik jullie ook op de hoogte kan houden.  Na het inchecken gaan we lopend naar de watervallen; het is ongeveer 15 minuten lopen. We verbazen ons enorm over de enorme kracht van het water. 
De watervallen zijn 60m hoog (dat is niet zo bijzonder); het is vooral de breedte die het spectaculair maakt.  Per seconde dendert er 370.000 gallon water naar beneden. 

We kopen kaartjes voor The Maid of the Mist,  een boottour die dicht langs de watervallen vaart.  We krijgen een blauwe poncho gaan en vertrekken.  Supergaaf om dit van dichtbij mee te maken.  Je wordt er ook erg nat van! 





Na de vaartocht lopen we over de Rainbow Bridge naar Canada,  waar je een mooier uitzicht hebt dan vanaf de Amerikaanse kant.  En we hebben nu ook een Canadese stempel in het paspoort. 
We lopen en kijken een tijdje rond en wachten tot het donker wordt,  dan worden de watervallen verlicht.  Dit valt echter wat tegen,  we dachten dat dit spectaculairder zou zijn. 

We kuieren weer rustig terug en mogen na het interview en 2x 50 dollarcent tol betalen weer Amerika in. We ploffen vervolgens 20 minuten later neer op ons bed in het motel. 

Weer: 32 graden, wolken en zon
Afstand: 354 mijl

2 opmerkingen:

  1. Hoi Baz en Anne marie,
    Wat leuk om jullie berichten te lezen en wat maken jullie een prachtige reis. We vinden het heel leuk en jullie te volgen en jullie ervaringen te lezen. Wat prachtig worden jullie belevenissen door jullie weergegeven, met wat achtergrond informatie en met de foto's erbij kunnen we een mooi beeld vormen van jullie prachtige belevenissen. Lekker veel genieten samen en lieve groetjes van ons. Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Baz en Marietje. Alles gaat goed zo te lezen. Heb nog effe een tip maar misschien ben je al bekend met deze app. www.yelp.nl voor diverse restaurants ter plekke. doeiii

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie