Dag 11 - 23 augustus 2016: Washington

Veel foto's vandaag!

We hebben heerlijk geslapen.  Rond 9 uur lopen we naar beneden voor het ontbijt.  Deze is gratis omdat ze aan het verbouwen zijn in de lobby.  Het is echter niet veel bijzonders.  Wel gek is dat ze nog wel een leren map op tafel leggen om daar een tip/fooi in te doen.  We hebben echter niks bij ons,  alles ligt nog in de kamer.

Rond 10 uur gaan we op pad voor een eerste indruk van Washington. En wat een fijne stad.  Er is hier helemaal geen hoogbouw,  de drukte van het verkeer valt mee en de stoepen zijn lekker breed. 

We lopen eerst richting het Witte Huis. Zodra we dat passeren stijgen er opeens 3 helikopters op.  President Obama gaat ook op pad!  Heel bijzonder om dit te zien,  we beseffen eigenlijk net iets te laat dat dit wel een fotootje waard is.  Als je goed kijkt zie je op deze foto de helikopters in de verte. 

Daarna lopen we door naar de voorkant van het Witte Huis. De hekken laten ons niet al te dichtbij komen,  maar het is toch heel gaaf om te zien!  Morgen meer.

Naast het Witte Huis ligt de National Mall,  een enorm park met veel monumenten en herdenkingsplekken. We lopen eerst langs het Washington Monument, de grote obelisk.  Helaas is de lift in onderhoud dus we kunnen niet naar binnen. 


Even verderop ligt het National WWII Memorial.  Hier worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.  Het is een enorm monument.  In het midden staat een muur met 4048 sterren.  Elke ster staat voor 100 Amerikaanse slachtoffers.




Het volgende deel dat we aandoen gaat over de Vietnamoorlog. Hier zien we The Wall,  twee muren met daarop alle ruim 58.000 namen van soldaten die zijn omgekomen. Ook is er een herdenkingsplek voor de vrouwen die in de Vietnamoorlog gediend hebben,  voornamelijk als zuster. Er ligt ook een groot boek waarin je kan opzoeken waar welke naam staat. 



Het is erg indrukwekkend om deze monumenten te bekijken.  De Amerikanen zijn trots op hun land en laten dit onder andere blijken door deze herdenkingsplekken.  Mooi om te zien,  mag in Nederland misschien ook wel wat meer...

We lopen verder naar het Lincoln Memorial, waar je ook een prachtig uitzicht hebt over de Reflection Pool en het Washington Monument.  Ik krijg ook even een Forrest Gump moment,  haha.  Binnenin staat een ruim 9 meter hoog beeld van Abraham Lincoln, heel gaaf om te zien.

Baz aan het photobomben 




Via het Korean War Veterans Memorial lopen we naar het Martin Luther King Memorial. Deze staat er sinds 2011, ook erg bijzonder om te zien! Dit is het eerste monument voor een Afro-American in The Mall. 


Het Franklin Delano Roosevelt Memorial is erg groot;  het bestaat uit vier openlucht kamers,  die de 4 ambtstermijnen voorstellen. 
Als laatste bekijken we Thomas Jefferson Memorial. Hij was de derde president van de VS en heeft een grote bijdrage geleverd aan de Declaration of Indepence.  Bij dit monument zitten we een tijdje op de trappen in de schaduw,  tussen de Pokémon jagers.




Na deze (prachtige) overdaad aan monumenten gaan we op zoek naar lunch.  We komen terecht bij een saladebar waar we onze eigen salade kunnen samenstellen.  Prima keuze en lekker fris op deze warme dag. 
Als de salade op is lopen we verder naar de  United States Capitol. Een prachtig groot gebouw, maar de koepel start helaas in de steigers.  Ik had een tour gereserveerd voor vandaag,  maar toen ik bericht kreeg dat we de koepel niet in mochten heb ik deze geannuleerd.  Maar ook van de buitenkant is het zeer de moeite waard! 

We lopen door naar de Library of Congress, de bibliotheek van het Amerikaanse congres.  De boeken van president Jefferson vormden het begin van deze bibliotheek. Deze collectie is nog steeds te zien in dit gebouw, dat overigens zowel van binnen als van buiten erg mooi is om te zien.  Er wordt ook nog steeds veel onderzoek verricht. 


  
Tegen 17:00 lopen we naar buiten en we besluiten nog even bij het Smithsonian Air and Space Museum te kijken.  Hier mag je gratis naar binnen.  Een prachtig museum over de geschiedenis van de lucht- en ruimtevaart.  We kijken vooral bij het ruimtevaart-gedeelte. Onder andere staat daar de capsule waarmee Neil Armstrong terugkeerde naar de Aarde tentoongesteld.



Na twee uurtjes rond gelopen te hebben keren we met de metro terug naar het hotel.  Wat een heerlijke dag! 
In het hotel zoeken we via TripAdvisor een lekker en makkelijk restaurant;  we komen uit bij Zorba's Café.  Prima!

Weer: 29 graden, licht bewolkt. 

5 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen hoor! Ik volg jullie op de voet (helaas niet letterlijk ).
    Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om allemaal te zien. Over drie dagen hopen we daar ook te zijn. Is een mooie stad. Prachtig dat het kan,alles gratis zoals de musea. Jammer dat jullie geen kopje thee werd aangeboden omdat hij per helicopter weg moest :-) Het Capitool ook gereserveerd. We zullen zien of het de moeite is ondanks dat het in de steigers staat. Geniet er nog van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die gyros ziet er altijd zo raar uit in de VS. Echt een kruising van doner en gyros. Was het wat of is Dimitra toch beter... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat gaaf zeg,wat hebben jullie al veel gezien!! En al dat lekkere eten zou mij ook wel goed bevallen :-). Blijf vooral schrijven wat mij betreft,leuk!
    X (schoon)zus

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohhh Ammie en Baz, het is zo leuk om te lezen...en foto's te kijken! Ik geniet nog even door...xx Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie