Dag 36 - 17 september 2016: Van Grand Canyon naar Kingman

"Goodmorning, this is your wake-up call for the early breakfast at 05:00 AM!"

Zo werden we vanochtend wakker om 04:30...met daarbij mega spierpijn in de kuiten.
Nadat we alle spullen gepakt hebben lopen we in het donker naar de ontbijtruimte, waar we pancakes, fruit, bacon en eggs krijgen. Ook staat er een lunchpakket klaar. Niet zo bijzonder, maar de plek maakt een hoop goed.

Om kwart voor 6 gaan we op pad. Vandaag klimmen we weer omhoog, via de Bright Angel Trail.
Het wordt al snel licht als we de brug over de Colorado Rivier oversteken.





Na tweeënhalf uur lopen bereiken we de eerste stop, Indian Garden. We hebben dan 8 kilometer afgelegd (op de helft!) en zijn 402 meter gestegen  (nog lang niet op de helft).

Vanaf Indian Garden begint het pad flink te stijgen en lopen we steeds in een klein uur naar de volgende rustpunten, het 3-Mile Resthouse en het 1,5-Mile Resthouse. Het pad ligt grotendeels in de schaduw. De omgeving is veel groener in vergelijking met het pad van gisteren.






We lopen niet zo snel, maar het gaat best prima! Na  5 uur en 3 kwartier (inclusief stops) bereiken we de top, YES! 15,9 kilometer en 1335 hoogtemeters.


Het was zwaar, maar megagaaf om te doen. Opvallend is dat we naar boven sneller lopen dan naar beneden. Gisteren deden we er maar een kwartiertje korter over, terwijl de route ongeveer 4 kilometer korter is.

Ik kijk nog even rond in het souvenir-winkeltje, en dan zitten we nog even in de lobby...Ik had gedacht dat we veel later boven zouden zijn. Daarom had ik voor vanavond ook hier een kamer geboekt. Maar we kunnen pas om 15:00 uur inchecken.
We besluiten om alvast een stukje te rijden richting Las Vegas.
We kunnen de kamer niet meer annuleren, maar 3 uur wachten vinden we ook een beetje zonde.  Via de Wi-Fi boeken we gauw een kamer in het Ramada in Kingman en we gaan op weg.

Het is drie uur rijden naar Kingman,  want we doen een stukje via Route 66.

Rond half 4 komen we aan bij het motel, waar we een was doen en onze spieren losmaken in het zwembad. Nu al een goede keus om hier vast naar toe te gaan. Bij het motel is een prima restaurant waar we een aantal voorgerechtjes delen.


Daarna heerlijk tv kijken en de blogs bijwerken, want de Wi-Fi is eindelijk snel genoeg om alle foto's te uploaden.

Weer: 27 graden, zon
Afstand: 189 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie