Dag 39 - 20 september 2016: Van Death Valley naar Mammoth Lakes

Wow, wat hebben we heerlijk geslapen! De Furnace Creek Ranch is een fijne accommodatie...

Om half 9 zitten we weer in de auto, uitgerust en wel. Omdat we er gisteren geen tijd meer voor hadden, rijden we eerst even langs Zabriskie Point. Hier hebben we een mooi uitzicht op de grillige rotsformaties. Gaaf om te zien. Je kan hier ook wandelen, maar dat lijkt ons niet echt wat, gezien het feit dat de temperatuur alweer richting de 35 graden gaat.



We rijden vandaag naar Mammoth Lakes, met enkele stops onderweg. Maar eerst moeten we Death Valley verlaten. We vinden het een mooi park, vooral door de 'uitgestrektheid'. Ook de hitte is bijzonder. De weg naar Lone Pine,  het eerste dorpje na Death Valley, is niet zo fijn. De weg is hobbelig en stijgt en daalt meerdere keren. Vlak voor we Death Valley verlaten stoppen we nog even bij Father Crowley Point, voor een laatste blik op de vallei.

In Lone Pine zijn de Alabama Hills, een beroemde filmlocatie. Hier willen we even gaan kijken, maar er zijn wegwerkzaamheden, met een vertraging van 30 minuten. We keren dus maar weer om en rijden verder naar het Ancient Bristlecone Pine Forest. Hier heb ik over gelezen in een reisverslag (van Martin&Marianne van het forum, red.); je schijnt hier erg mooi te kunnen wandelen.  

We lopen hier de Discovery Trail, een rondje van 1 mijl langs bomen die tot 4000 jaar oud zijn. Sommige bomen zijn dood, en hun stammen zijn prachtig geƫrodeerd tot grillige 'standbeelden'. Prachtige wandeling en een fijne onderbreking van de reis, ook al moeten we er 50 mijl voor omrijden.




In Bishop tanken we de auto weer bij (duurste van de vakantie tot nog toe, 2,87 per gallon) en doen we een late lunch bij Erik Schat's Bakkerij, een bakkerij opgestart door een Nederlander. De etalage staat vol met Hollandse prullaria. Je kan er heerlijke gebakjes eten, maar wij kiezen voor een sandwich. Ook kopen we hier een brood, eindelijk normaal brood!



Onze camping bereiken we rond 16:00 uur. Nadat de tent staat halen we nog even hout,  hamburgers en aluminiumfolie, zodat we vanavond kunnen barbecuen.

De camping (New Shady Rest Campground) ligt prachtig, maar er is bijna niemand,  het voelt alsof we er helemaal alleen staan. Niet zo fijn.

Het vuur gaat aan en we eten de hamburgers en de ribs die we nog hadden vanuit Page op, smaakt goed! 




Zodra het vuur op is gaan wij ook naar bed, we liggen er om half 9 in, want het wordt al weer koud. Wat een verschil met vannacht!

Weer: 23 graden,  zon
Afstand: 270 mijl

1 opmerking:

  1. Wat uitgestorven zeg op de camping! Wordt het er ook snel donker 's nachts?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie