Dag 4 - 16 augustus 2016: New York

Onze laatste volle dag in New York.  Na een lekker ontbijt gaan we op pad.  We willen vandaag een boottocht maken die ook bij de New York Pass inbegrepen zit.  Omdat hier geen metro naar toe rijdt,  moeten we een half uurtje lopen.  Maar daar is geen straf;  we lopen een stuk via de High Line, een wandelpad op hoogte met prachtige tuinen erin aangelegd. 


Na een half uur komen we aan bij de pier waar onze boot vertrekt.  We gaan voor de Best of New York tour;  een vaartocht van 2,5 uur rondom het hele Manhattan Island. We zien weer prachtige skyline,  maar we merken dat het minder indruk op ons maakt dan de eerste keren.

Brooklyn Bridge

Chrysler Building

Gebouw van de Verenigde Naties

Na 2,5 uur meren we weer aan en gaan we op zoek naar een lunch.  Die vinden we in een foodcourt;  met gevulde magen gaan we weer op pad.  We hebben het idee om met de Hop on Hop off bus naar het American Museum of Natural History te gaan.  We wachten bij de halte;  normaal gesproken komt er elk kwartier een bus.  Deze keer echter niet.  Er blijken twee bussen achter elkaar pech te hebben. Baz voelde het aan aankomen en wilde een taxi pakken, maar ik was eigenwijs en wilde blijven wachten.  Uiteindelijk komt er na een uur een bus.  Redelijk gefrustreerd stappen we in. 
Na de tweede stop blijft ook deze bus stil staan.  Deze kan nog wel rijden maar mag niet meer verder omdat het audiosysteem (waarmee je de gids via een hoofdtelefoon kunt horen terwijl hij vertelt over de omgeving) kapot is. Lekker belangrijk denken wij,  maar daar denkt de gids anders over.  Dus stappen we maar uit en lopen we ongeveer 15 minuten naar het museum.  Al met al zijn we daar bijna twee uur later dan we hadden gedacht,  echt balen!  Misschien volgende keer toch maar (eerder) naar Baz luisteren...
Het museum is echt prachtig. Het heeft prachtige opgezette dieren en skeletten. We zijn ongeveer twee uur binnen maar hadden met gemak langer kunnen blijven.




Als het museum sluit lopen we naar buiten en proberen we toch nog een keer de bus. Deze komt nu al na 10 minuten en brengt ons via Harlem weer terug naar Times Square.
Daar pakken we hetzelfde restaurant als gisteren, want ze hebben happy hour  (bier voor weinig voor NY-begrippen). Daarna met de metro naar het hotel.

Weer: 30 graden,  veelal bewolkt.  Klein buitje maar toen zaten we te eten. 

1 opmerking:

  1. Het gaat prima naar wens met jullie daar in the big Apple ! Aantal foto`s kwamen ons bekend voor uit 1979 !
    En onze zoon heeft niets te klagen over het warme weer toch ? Het geprakte eten smaakt prima denk ! Schroeven zitten er stevig in en nu genezen !
    kijken uit naar nieuwe foto`s en verhalen . kus t en f

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat! Groetjes, Baz en Anne-Marie